Ons verhaal

Wij zien het in onze eigen omgeving gebeuren: woonkamers van jonge gezinnen worden gedomineerd door een ‘speelhoek’ die maandelijks aanzienlijk groter wordt. Mama en papa geven maandelijks een behoorlijk budget uit aan speelgoed om zo het beste te verzekeren voor hun kind. Speelgoed waar het kind aan ontgroeid is, creëert een letterlijke en figuurlijke berg in het huis.
De grote hoeveelheid nieuw plastieken en elektronisch speelgoed strookt ook niet met de waarden die mama en papa hadden en wensten door te geven aan hun kinderen. Alhoewel zij graag ecologisch en duurzaam speelgoed aan willen kopen, was dit dikwijls een te dure aankoop. Dit verhaal vormt onbewust de basis voor Toyalot, waarbij we kinderen de kwaliteit van duurzaam houten speelgoed aan willen bieden.

Meng daar nog onze goesting om te ondernemen bij en je snapt al snel waarom we hier aan begonnen zijn en keihard achter ons idee staan. Al het speelgoed is aangepast aan de leeftijd van het kind en geeft jouw kind de kans om elke dag te leren en te groeien door ons zorgvuldig geselecteerd gevarieerd aanbod.

Tegelijkertijd bieden we ouders de kans om mee te werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen, waarbij we ons bewust willen zijn van de groeiende afvalberg van plastieken speelgoed.

Het team

Onze experten

We kiezen er met Toyalot bewust voor om ons te laten ondersteunen door een aantal mensen met kennis en ervaring om zo te kunnen garanderen dat onze boxen gevuld zijn met hét speelgoed dat je kind nodig heeft. Deze mensen staan dag in dag uit in contact met kinderen en helpen ons zo bij de keuze van het speelgoed.

We bouwen ons expertiseteam grondig uit, aangezien zij de basis zijn voor een geslaagde speelervaring voor jouw kind.
Daarvoor werken we samen met een aantal pedagogen en de afdeling kleuter en lager onderwijs van HOWEST die vanuit academisch oogpunt een framework opgesteld hebben dat bepaalt op welke ontwikkelingsdomeinen ons speelgoed in kan spelen en wat de ideale combinatie van die domeinen is op welke leeftijd van je kind.

Dat framework is de basis voor de samenwerking met het andere deel van ons expertiseteam. Hierin worden we gesteund en geadviseerd door kleuterleerkrachten die jarenlange ervaring in het veld hebben. Zij werken dag in dag uit met kinderen en staan die ook voortdurend bij in hun ontwikkeling. Deze leerkrachten helpen ons met de selectie van al het speelgoed en de inpassing van dit speelgoed in de ontwikkelingsdomeinen die we vooropgesteld hebben.

We zijn zeer trots om Howest voor te stellen als partner. Howest is een pionier op vlak van onderwijs en ontwikkeling van het kind. Daarnaast zijn ze altijd op zoek naar de nieuwste trends die de ontwikkeling van het kind stimuleren. Met Howest hebben we een kritische en academisch onderbouwde partner in ons midden. Samen met hen wordt een framework opgesteld dat bepaalt op welke ontwikkelingsdomeinen ons speelgoed hierop kan inspelen om de ontwikkeling te bevorderen.